Kattens Dag med Sydkatten

Sydkatten burkar vanligtvis varje år delta i firandet av Kattens Dag genom att visa upp katter och informera om klubben i ett flertal zoobutiker runt om i Skåne. Som omständigheterna ser ut just nu så kommer vi dock behöva fira årets Kattens Dag hemma med våra egna katter istället detta året. 

Du kan istället hjälpa till att uppmärksamma katternas alldeles egna dag genom att dela bilder på dina katter i sociala medier och använda taggen #KattensDag.

Pass på! Många djuraffärer brukar ha extra bra erbjudanden på mat och andra varor till katterna denna helgen. Så håll koll på webshopparna så kan du handla julklappar till din katt både billigt och säkert. 

Kattens Dag – Vad är det?

Det var SVERAK som 1983 beslutade att katten borde ha en egen dag och att denna dag skulle vara den 1:a Advent. SVERAK-traditionen lever vidare och idag har Kattens Dag anammats av andra organisationer och företag.

Katter är ett av våra mest populära sällskapsdjur, om inte det mest populära, därför införde SVERAK (Sveriges Kattklubbars Riksförbund) år 1983 Kattens Dag. Dagen firas varje år den första advent för att vi skall hylla våra kattvänner extra mycket. Vi skall tänka på våra egna katter och på alla de hemlösa katter som springer runt ute i landet. Självklart vill vi ge våra fyrfota vänner den uppmärksamhet de förtjänar. SVERAK och dess medlemmar arrangerar på första advent olika aktiviteter för att hedra och fira våra katter så mycket som möjligt.