Sydkattens utställning 2024

23-24 november

Lördag och söndag

MalmöMässan

Mässgatan 6, Malmö

Välkommen till Sydkattens utställning 2024!

Vi hälsar alla kattintresserade varmt välkomna till Malmömässan på vår internationella kattutställning helgen den 23-24 november. Sydkattens utställning är Sveriges sydligaste kattutställning. Under helgen kommer hundratals katter av olika raser samt huskatter att tävla om titlar och om att bli korade Best In Show!

På den här sidan hittar du massor av samlad info till dig som som är utställare. Kommer du istället som besökare så har vi en egen info-sida till dig HÄR

Inbjudan

Klicka på bilden för att öppna och spara ner utställningens inbjudan. Här finner du all info du behöver för att kunna anmäla till och deltaga på vår utställning. 

Föredrar du PDF-fil kan du hämta den HÄR

Anmälan öppnar
0 okt
Anmälan stänger
0 okt
Utställningen är igång!
23- 0 nov
Foto: Sofie Bergensjö

Domarfördelning

Här kommer du så småningom hitta domarfördelningen för båda dagarna. Den publiceras ca 2 veckor innan showdatumet. 

Katalog & Resultat

Du kommer under utställningshelgen kunna se och ladda ner katalogen gratis här nedan. Resultatlistan uppdateras löpande under showdagen med start från kl 9:00. 

Om du vill ha en fysiskt katalog under utställningen behöver du förbeställa det (55 SEK), helst tillsammans med din anmälan. Vi kan inte garantera att några exemplar kommer finnas till försäljning under helgen. 

Anmälan och bekräftelser

Anmälan är öppen mellan: 7/10 – 28/10

Utställningen är en dubbel kategoriutställning, där raser från olika kategorier bedöms olika dagar. Fördelningen av kategorier ser ut enligt nedan. Om du är osäker på vilken kategori en viss ras tillhör så kan du se det på den här länken.

Lördag 23/11: Kategori 2 & 4
Söndag 24/11: Kategori 1, 3 & Huskatt

Under båda dagarna kommer två olika utställningar genomföras, en på förmiddagen (Utställning A) och en på eftermiddagen (Utställning B) för att undvika krockar i bedömningarna. Det betyder att du kommer att delta i två separata utställningar under samma dag, och har därmed chans att ta två certifikat under dagen.

Det är obligatorisk att anmäla till båda utställningarna respektive dag, du kan alltså inte välja att exempelvis bara delta på förmiddagens utställning. Därför behöver du anmäla din katt två gånger – en gång till utställning A och en gång till utställning B. 

Anmälan är bindande och betalning ska göras samtidigt. Du anmäler din katt genom de olika länkarna nedan när anmälan har öppnat. Svenska utställare anmäler via Mina Katter. Om du av någon anledning inte kan anmäla digitalt så skickar du din anmälan via din egna klubbs utställningssekreterare. 

Bekräftelse på din anmälan kommer du få så småningom när vi hunnit gå igenom anmälningarna. Har du anmält via Mina Katter kommer dina bekräftade katter synas där inne – observera att du då inte får någon mail. Har du anmält på annat vis kommer bekräftelsen istället via mail. 

Eventuella frågor, klassändringar och justeringar gällande din anmälan skickas till Sydkattens utställningssekreterare camilla.olin@sydkatten.nu.

Det går bra att byta katt till och med 10/11 till en kostnad av 150 SEK/katt. 

Avgifter och betalning

Inbetalning ska ske samtidigt som anmälan görs. Utan betalning är anmälan inte komplett, och du riskerar att gå miste om din plats om utställningen blir full. Märk betalningen med kattens registreringsnummer samt utställarens namn och telefon. Ange även i betalningen om katalog förbeställs. Utställare och avsändare på inbetalning ska vara samma person. Om du betalar via Swish syns ditt namn och telefonnummer automatiskt, du behöver alltså inte skriva det i meddelandet. 

Avgifter

I alla avgifterna utom klass 13b och 13c ingår två bedömningar, en på Utställning A och en på Utställning B.

Katt (ordinarie klass)

850 SEK

Veteran / Senior

300 SEK *

Kontrollklass 13b / Färgbedömning 13c

200 SEK *

Avelsklass

100 SEK *

Uppfödning

100 SEK

Kullklass

300 SEK **

Förköp av katalog

55 SEK

Byte av katt (tom 10/11)

150 SEK

* Om katten även ställs ut i ordniarie klass, annars 850 SEK
** Minst tre kattungar anmälda i klass 12 krävs

Betalningsuppgifter

Vid betalning gör du en internationell betalning och valutan skall vara i SEK. Du som avsändare betalar eventuella bankavgifter.

Swish

123 189 63 23

Bankgiro

555-9109

IBAN

SE04 8000 0831 3952 44 84 2422

BIC

SWEDSESS

Adress

Föreningen Sydkatten c/o Gunnar Sandmark

Oxelgränd 8, 275 31 SJÖBO

Vid betalning gör du en internationell betalning och valutan skall vara i SEK. Du som avsändare betalar eventuella bankavgifter.

Utländska utställare kan även betala anmälningsavgiften på plats på utställningsdagen. Via iZettle kan vi ta emot danska betalkort, exempelvis Dankort, mot en avgift om 10 SEK per katt. Denna kostnad motsvarar Sydkattens kostnad för att kunna erbjuda detta. Om ni vill betala med kort på plats, meddela vår kassör Gunnar Sandmark, kassor@sydkatten.nu så noterar han detta.
Er bank kan ta ut en avgift från er, men det är inget vi kan styra över eller ha info om, så kontakta er bank om ni vill ha info om bankens kostnad.

Återbetalning efter anmälningstidens utgång sker endast mot uppvisande av SVERAK godkänt veterinärintyg i enlighet med SVERAKs utställningsregler §1.15. Blanketter finns att hämta på www.sverak.se. Intyget ska vara kassören tillhanda senast 7 dagar efter utställningen. Vid återbetalning utgår administrativ avgift om 100 SEK per katt per utställning

Incheckning & öppettider

Alla katter som ska ställas ut ska checkas in på morgonen. Katter som inte checkats in innan incheckningen stänger antecknas som ”Absent” och får ej delta på utställningen.

Incheckningen är öppen mellan 07.00-8.30 båda dagarna

När du kommer in får du börja med att visa upp dina katters vaccinationsintyg för en funktionär. Ha gärna dina katters vaccinationspapper framme och redo när du går in, så kan vi tillsammans hjälpas åt att undvika trängsel och köbildning i entrén.

Vi tillämpar vid incheckningen stickprovkontroller hos en veterinär. Detta innebär att endast utvalda katter vinkas in för veterinärkontroll, men alla ska vara beredda på att kunna visa upp sin katt för veterinären.

Därefter går du vidare till nästa del i incheckningen där du lämnar ditt namn och vi stämmer av vilka katter som du har med dig. Efter att det är gjort så är du och dina katter incheckade och redo att starta utställningsdagen. 

Utställningen stänger senast kl 19 för utställare, eller efter att panelerna är avslutade. Tidig hemgång kommer inte erbjudas. Inga utställda katter får därför lämna utställningen innan utställningen är slut utan dispens från ansvarig utställningsveterinär och/eller utställningskommissarie.

Besökare

Entrén är öppen och besökare välkomnas in på vår utställning mellan kl 9-16 båda dagarna. Självklart får besökare stanna kvar ända tills utställnignen stänger för dagen. Mer info till besökare finns på länken nedan.

Vuxna: 90 kr
Barn 7-15 år samt studenter: 40 kr
Barn 0-6 år: Gratis
Familj (2 vuxna + barn): 200 kr
Medlemmar i Sydkatten: Gratis

Assistenter

Vid varje domare finns en domarassistent klädd i gul skjorta. Till denna kan du vända dig med frågor. Detta är en så kallad bära-själv-utställning, så utställaren bär själv fram sina katter till domarbordet och visar upp sin katt. Om du av någon anledning inte själv kan eller vill visa upp din katt kan du be assistenten om hjälp att visa katten.

Vill du gå assistent anmäler du dig till chefsassistent Malin Holgersson, Wildathearts@hotmail.com. Assistenter ersätts med frukost, lunch och fika, samt 425kr/dag. Till medlemmar i Sydkatten som går assistent utgår inget ekonomiskt arvode.

Titlar & kokarder

Alla katter som tar en titel på utställningen kan hämta en kokard i prisrummet utan kostnad. Övriga kokarder för certifikat, Excellent och HP finns till försäljning. Har din katt chans att ta Supreme-titel, DVM, DSM, DSW eller JW på vår utställning? Anmäl det i förväg via mail till anne.frostander@sydkatten.nu.
Övriga titelchanser meddelas i sekretariatet. Om din katt kan ta en titel på förmiddagens utställning anmäler du det innan bedömningarna börjat på morgonen. Titelchans på eftermiddagens utställning anmäls under utställningsdagen.

Nybörjarhjälp

Innan utställningen

Till lite nyare utställare och de som vill friska upp minnet kommer Sydkatten erbjuda en digital genomgång med tillhörande frågestund via Teams i god tid innan utställningen. Där kommer vi gå igenom hur vår utställning kommer gå till, och hur du gör för att anmäla till den. Det är kostnadsfritt att vara med för alla som är intresserade av att delta på vår utställning. 

Datum och tid: Meddelas senare
Plats: Digitalt via Teams

Om du behöver hjälp innan utställningen kan du också kontakta oss via mail. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan. 

Under utställningen

Hjälp till nyare utställare kommer att erbjudas både på både lördagen och söndagen. Vi träffas då på morgonen innan bedömningarna börjar och går igenom hur dagen kommer gå till, samt lite annat som kan vara bra att känna till när man är ny som utställare. Ingen föranmälan krävs, det är bara att ansluta.

Tid och plats: Vi träffas klockan 8:30 båda dagarna vid ett av domarborden som ligger i närheten av sekretariatet.

Kom ihåg att du alltid kan fråga andra utställare om hjälp under dagen med. Kattfolk är överlag väldigt trevliga och hjälpsamma. På plats i lokalen finns även Sydkattens olika funktionärer i röda kläder, samt en domarassistent i gul skjorta vid varje domarbord som du alltid kan komma till med frågor. 

Montrar

Ett flertal olika typer av montrar kommer finnas på plats, men ett brett och varierat utbud så att alla ska kunna finna något intressant. Vi bokar kontinuerligt in nya montrar (via miia.grasten@sydkatten.nu) så länge utrymme finns, så listan kommer fyllas på vart eftersom nya tillkommer. Klicka gärna på de olika namnen för att läsa mer om dem. Vi är glada över att kunna välkomna:

Fodertillverkaren Royal Canin finns på plats och hjälper dig gärna med alla typer av frågor kring kattens mat och nutrition. 

I vårt välfyllda lotteri kan du testa lyckan och vinna fina priser till både dig och din katt! 

Sofie finns på plats med kamera och studioutrustning för att ta fantastiskt fina foton på din katt. Själva fotograferingen är gratis, och du väljer själv om du vill köpa någon av bilderna eller inte. 

Du kan hitta lite av hennes tidigare foton på hennes Facebooksida Bergensjös Foto

Från Danmark kommer en av våra mest trogna försäljare, Agrosam, till Sydkattens utställning med en mängd olika produkter till dig och din katt. Vippor, leksaker och pälsvårdsprodukter är bara några exempel på vad du kan hitta hos dem! 

Besök gärna deras hemsida och Facebook inför showen.

 

Kattpsykolog Susanne Hellman Holmström känner du kanske bland annat igen som SVT:s tv-program GoKvälls kattexpert. Hon arbetar som certifierad kattbeteenderådgivare, kattpsykolog, författare och föreläsare. 

Susanne kommer finnas på plats under vår utställningshelg, så besök henne gärna i hennes monter, eller ta en titt på hemsidan: https://www.kattproblem.se/

Charlotte har skapat fantastiska showvippor, bursmycken mm i olika modeller och utföranden till katter sedan 2016. Besök hennes monter och vi kan garantera att du hittar något som din katt kommer älska! 

I förväg kan du även kika in på Showvippor på facebook för lite smakprov.

Dorthe Seierø kommer från Danmark med sin monter som bland annat är full av pälsvårdsprodukter av bästa kvalité, leksaker och tillbehör till din katt. Här kan du dessutom få god hjälp med allt som rör kattens päls, så kom gärna förbi montern om du vill ha tips på hur du ska bada och preparera din katt för att få pälsen så bra den bara kan bli.

Besök gärna webshoppen och hennes Facebooksida med!

Birgitta är konstnär och skapar fantastiska verk med katter och
hundar i glada färger som motiv.

Du kan redan nu smygtitta lite på hennes verk på den här länken.

Ylva är författare till ett flertal kattböcker, bland annat den omåttligt populära boken ”Kattuppfödning, avel och genetik”. Boken har nyligen släppts i en ny och uppdaterad utgåva och du kommer kunna hitta både den och hennes andra verk tillsammans med Ylva i hennes monter.

Du kan också hitta och beställa alla hennes verk på hennes webshop.

 

 

Qrafted Engineering designar och producerar 3d-printade produkter för dig och din katt. Allt från hemdekor och tillbehör specialdesignat för kattälskare! 

Kika gärna in på deras instagram och besök dem i montern på Sydkattens utställning!

Danska Cattoys by Stollesen & Stoltze drivs av Maria och Tina och erbjuder massor av olika sorters leksaker och tillbehör till din katt. Passa på att shoppa fina julklappar till dina fyrbenta vänner! 

De går också att besöka i förväg på webshoppen och på Facebook

Nutram är återförsäljare av Nutram katt- och hundfoder och Sanicat kattsand och har nästan 20 års erfarenhet på den svenska marknaden. De riktar sig till katt och hundägare som värdesätter kvalitet, prisvärda produkter och snabba leveranser.

Ta gärna ett besök hos dem i deras monter för att få veta mer! 

 

Fodertillverkaren Royal Canin finns på plats och hjälper dig gärna med alla typer av frågor kring kattens mat och nutrition. 

Sofie finns på plats med kamera och studioutrustning för att ta fantastiskt fina foton på din katt. Själva fotograferingen är gratis, och du väljer själv om du vill köpa någon av bilderna eller inte. 

Du kan hitta lite av hennes tidigare foton på hennes Facebooksida Bergensjös Foto

Ylva är författare till ett flertal kattböcker, bland annat den omåttligt populära boken ”Kattuppfödning, avel och genetik”. Boken har nyligen släppts i en ny och uppdaterad utgåva och du kommer kunna hitta både den och hennes andra verk tillsammans med Ylva i hennes monter.

Anya är veterinär med särskild specialisering mot och intresse för djurens beteende. Hon hjälper djurägare med att utreda beteendeproblem och skräddarsyr därefter åtgärder för ägare och djur genom att åtgärda grundorsaken. Passa på och ta chansen att träffa Anya i hennes monter om du vill veta mer om vad hon kan erbjuda. 

Danska Agrosam kommer till Sydkattens utställning med en mängd olika produkter till dig och din katt. Vippor, leksaker och pälsvårdsprodukter är bara några exempel på vad du kan hitta hos dem. 

Och vet du vad? Agrosam bjuder dessutom alla utställare på gratis sand till din utställningsbur! Ta bara med din kattlåda till deras monter på morgonen. 

Djurskyddet Sverige är med sina nästan 11 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer, där Djurskyddet Flyingebygden är en av cirka 45 anslutna lokalföreningar. Föreningen arbetar med råd, stöd och placering/omplacering av hemlösa eller vanvårdade djur, främst katter. De ger även råd och stöd i djurfrågor till allmänheten. 

Besök dem på Sydkattens utställning för att få veta mer!

I Tassalogens monter hittar du allt din katt behöver! Här finns leksaker, vippor, pälsvårdsprodukter, bäddar, godis och mycket, mycket mer. 

Birgitta är konstnär och skapar fantastiska verk med katter och
hundar i glada färger som motiv.

Du kan redan nu smygtitta lite på hennes verk på den här länken.

Dorthe Seierø kommer från Danmark med sin monter som framförallt är full av pälsvårdsprodukter av bästa kvalité. Här kan du få hjälp med allt som rör kattens päls, så kom gärna förbi montern om du vill ha tips på hur du ska bada och preparera din katt för att få pälsen så bra den bara kan bli. Besök gärna webshoppen med: https://petgrooming.dk/

LiFeline är ett litet katthem med stort hjärta beläget i centrala Malmö. 

De erbjuder mat, veterinärvård, kärlek, uppmärksamhet och ett tillfälligt hem tills katternas föralltid hem kan hittas. Deras mål är att hjälpa hemlösa katter att få en chans till ett bättre liv. LiFeline Syd är en ideell organisation och drivs på frivillig bas, och är därför tacksamma för allt stöd ni kan ge.

Besök LiFeline på Sydkattens utställning så berättar de mer om hur även du kan hjälpa de katter som behöver det mest. 

https://www.lifelinesyd.com/

 

 

Kattelurerna är ett gäng katter som alltid är ute på spännande äventyr.
Vill du hänga med?

Kattelurerna & Skatten är ett helt nyskapat och färskt sällskapsspel för hela familjen som alldeles nyligen kommit ut på marknaden. Frontfigurerna i spelet är såklart ett gäng coola katter! Läs gärna mer på https://kattelur.com/

Sveland Djurförsäkringar är ett kundägt och renodlat djurförsäkringsbolag som grundades 1911. Här kan du försäkra hund, häst, katt och smådjur. Sveland utgör en gemenskap av hängivna djurägare i form av både medarbetare och försäkringstagare. Tillsammans hjälper vi varandra och bidrar till djurs hälsa.

Lailas katthjälp tar hand om alla katter de har plats för. De vårdar, kastrerar, vaccinerar och ID-märker dem. De adopterar sedan ut våra katter till nya hem.  

Alla intäkter kommer från gåvor, adoptionsavgifter, auktioner och vid olika evenemang som till exempel loppmarknader.

För att de ska kunna hjälpa så många katter som möjligt, kan du hjälpa på många olika sätt!
http://lailaskatthjalp.se/

Foto: Sofie Bergensjö

Praktisk information

Hitta till Malmömässan

Mässgatan 6
215 32 Malmö

Det är enkelt att ta sig till hallen både med bil och med kollektivtrafik. Flera olika bussar stannar här (hållplats Hyllie) och området har även en egen tågstation (Hyllie station).

Resande från Danmark: Till er som kör från Danmark så ligger utställningen nästan precis efter bron. Det går även tåg från Köpenhamn till Hyllie station (första hållplatsen efter bron)

Parkering

Det finns gott om parkeringsplatser i anslutning till utställningshallen. Parkeringen är avgiftsbelagd.

Bra att veta

Ta med en egen stol om du vill ha något att sitta på under dagen. Det finns inte några att låna på plats.
Av erfarenhet vet vi att det också är bra med bekväma skor, då golvet i lokalen är väldigt hårt.

Burar

Vi använder SVERAKs under utställningen. 
Se till att städa ur buren när du lämnar den så att det inte finns skräp, sand eller vätskor kvar i den. Burar som lämnas ostädade kommer debiteras med 200 SEK/bur. Det finns små sopskyfflar att låna om du behöver det.

Mat

I området finns gott om matställen. I själva mässhallen finns ett café med enklare förtäring, men inom gångavstånd finns även flera matställen på Hyllie torg och inne på köpcentrumet Emporia.

KattSand

Du tar själv med kattsand till utställningen, och tar även med den hem igen när showen är slut. 

Hotell

Närmsta hotell som tillåter katter är Quality Hotel View. Från hotellet är det ca 7 minuters / 600 meters gångväg till Malmömässan.

Åker du utan katt är Malmö Arena hotell det närmsta alternativet och ligger bokstavligen bara tvärs över gatan från MalmöMässan.

Husvagn & Husbil

Ni som kommer med husbil och husvagn och behöver uppställningsplats – kontakta Parkering Malmö eller omkringliggande campingplatser för hjälp och råd.

Sociala medier

Följ Föreningen Sydkatten på Facebook och gå med i evenemanget Sydkattens utställning 23-24 november 2024 för snabbare uppdateringar och annat kul! Vi finns även på instagram under namnet @Sydkatten

Kontaktuppgifter

Behöver du hjälp, eller vill kontakta någon av våra funktionärer så hittar du uppgifter här nedan. Kom ihåg att alla våra funktionärer jobbar helt ideellt på sin fritid. Därför kan det ibland dröja lite innan du får ett svar, men vi gör så gott vi kan för att hjälpa dig så fort som möjligt.

Välkomna till Malmö!