• 00Dagar kvar till utställningen!

Varmt välkommen till Sydkattens utställning 2021!

Nu är det snart dags för Sydkatten att slå upp dörrarna på Malmömässan för kattutställning igen. På den här sidan kan du hitta inbjudan och all annan info som rör vår utställning. På grund av pandemin så kommer vi denna gången genomföra utställningen i ett lite annorlunda format än vi vanligtvis brukar ha, nämligen en dubbel kategoriutställning

Inbjudan

Klicka på bilden för att öppna i större format.
Ulrika Eriksson (kategori 3 & 4) tillkommer som domare på lördagen.

Om utställningen

Kategoriutställning med 2 cert/dag

Utställningen är en kategoriutställning, där olika kategorier bedöms olika dagar. I vårt fall kommer fördelningen av kategorier se ut enligt nedan. Om du är osäker på vilken kategori din ras tillhör så kan du se det på den här länken.

Lördag 2/10: Kategori 1, 3 & 4
Söndag 3/10: Kategori 2 & huskatt

Under båda dagarna kommer två olika utställningar (A och B) genomföras parallellt med varandra. Det betyder att du har möjlighet att delta i två separata utställningar under samma dag. Du väljer själv om du vill anmäla till bara den ena eller till båda utställningarna, men om vi får många anmälningar så kommer vi ge förtur till de utställare som anmäler till båda av dagens utställningar.

Inbjudna domare

Med reservation för ändringar

Lördag
Utställning A

Jörgen Billing, AR
Åsa Carnbrand, 1-2
Marcin Biernaczyk, 2-3-4
Martti Peltonen, 2-3-4
Yan Roca Folch, AR
Ksenia Karpinska, 3-4
Ulrika Eriksson, 3-4

Lördag
Utställning B

Michael Edström, AR
Fabio Brambilla, AR
Marco Scaglia, 3-4
Hannah Jensen 1-2
Glenn Sjöbom, AR
Helene Lis, AR

Söndag
Utställning A

Helene Lis, AR
Martti Peltonen, 2-3-4
Glenn Sjöbom, AR
Fabio Brambilla, AR
Marcin Biernaczyk, 2-3-4
Michael Edström, AR

Söndag
Utställning B

Jörgen Frithiof, 2
Lene Glem, 2
Jörgen Billing, AR
Åsa Carnbrand, 1-2
Hannah Jensen, 1-2
Yan Roca Folch, AR

Domarfördelningen publiceras ca en vecka innan utställningen.

Anmälan

Anmälningtid:
2021-07-26 till och med 2021-08-20

Anmälan är just nu:
ÖPPEN

SVERAK-registrerad katt anmäls via Mina Katter
Observera att det är två utställningar per dag, A och B, och att de ligger som separata utställningar i Mina Katter med namnen SYDK202110A och SYDK202110B
Exempel: Du har en norsk skogkatt som tillhör kategori 2, och vill att den ska delta på båda utställningarna. Kategori 2 bedöms bara på söndagen, så du anmäler först katten till utställning A och väljer söndag, och sen anmäler du även till utställning B och väljer också där söndag. I detta exemplet lämnas lördagen på båda anmälningarna tom, eftersom kategori 2 inte döms under den dagen.

Utländska utställare samt katter under registrering anmäler via länkarna här på sidan. Länkarna fungerar först när anmälningstiden öppnat. Observera att det är separata anmälningslänkar till utställning A och B. Vill du delta på båda utställningarna under dagen din ras bedöms behöver du anmäla din katt på båda länkarna.

Övrig anmälan via mail till camilla.olin@sydkatten.nu eller per post via egen klubb till: Camilla Olin, Brottarevägen 9, 235 43 Vellinge

Vid många anmälningar kommer utställare som anmält till båda utställningarna på respektive dag att prioriteras. 

Anmälningslänkar

Svenska utställare:

Utländska utställare samt anmälan av katter under registrering:

Avgifter och betalning

Inbetalning ska ske samtidigt som anmälan görs. Märk betalningen med kattens registreringsnummer, utställarens namn, telefon och klubb. Utställare och avsändare på inbetalning ska vara samma person. 

Följande avgifter gäller:
Katt/utställning 390 SEK
Senior/veteran* 100 SEK
Kontrollklass/färgbestämning* 100 SEK
Avel/uppfödning/kull* 100 SEK

* Om ställd i ordinarie klass, annars 390 SEK

Observera att priserna ovan är per utställning. En katt som anmäls till ordinarie klass på både utställning A och B en viss dag betalar alltså 780 SEK (390 x 2)

Svenska utställare
Betala gärna på Swish 123 189 63 23
Annars bankgiro 555-9109

Utländska utställare
Vid betalning gör du en internationell betalning och valutan skall vara i SEK. Du som avsändare betalar eventuella bankavgifter.
Bic kod SWEDSESS
IBAN SE1980000821499333633692
Adress: Föreningen Sydkatten c/o Gunnar Sandmark
Oxelgränd 8, 275 31 SJÖBO

Återbetalning efter anmälningstidens utgång sker endast mot uppvisande av SVERAK godkänt veterinärintyg i enlighet med SVERAKs utställningsregler §1.15. Blanketter finns att hämta på www.sverak.se. Intyget ska vara kassören tillhanda senast 7 dagar efter utställningen. Vid återbetalning utgår administrativ avgift om 100 SEK per katt per utställning

Incheckning

Alla katter som ska ställas ut ska checkas in på morgonen.

Incheckningen är öppen
Lördag: 07.00-8.30
Söndag: 07:30-8:30

Katter som inte checkats in innan incheckningen stänger antecknas som “Absent” och får ej delta på utställningen.

Veterinärincheckning

Vi tillämpar stickprovsinchekning. Detta innebär att endast utvalda katter vinkas in för veterinärkontroll men alla ska vara beredda på att kunna visa upp sin katt för veterinären. Veterinärbesiktningen sker direkt på morgonen precis innanför entrén. Samtliga katter ska däremot visa upp giltiga vaccinationsintyg.

Assistenter

Vid varje domare finns en domarassistent. Detta är en så kallad bära-själv-utställning, så utställaren bär själv fram sina katter till domarbordet och visar upp sin katt. Om du av någon anledning inte själv kan visa upp din katt kan du be assistenten om hjälp.

Vill du gå assistent anmäler du dig till chefsassistent Ann-Kathrine Berner. Assistenter ersätts med mat och fika, samt 390kr/dag. Till medlemmar i Sydkatten som går assistent utgår inget arvode.

Titlar, kokarder & pokaler

Kokarder (rosetter) delas ut till katter som tar titlar. Kokarder för certifikat, Ex1 och HP finns till försäljning.
Har din katt chans att ta Supreme-titel på vår utställning? Anmäl det i förväg via mail till anne.frostander@sydkatten.nu .
Övriga titelchanser meddelas i sekretariatet på morgonen.

Undantag FIFé:s utställningsregler

På grund av COVID19 gäller till årsskiftet några undantag från utställningsreglerna. 
Du kan läsa mer om dem här >

Öppettider för utställare

Utställningen stänger senast kl 19 för utställare, eller efter att panelerna är avslutade.

Vi kommer erbjuda tidig hemgång till de katter som inte blivit nominerade. Tid för när det är okej att lämna lokalen kommer att meddelas under dagen.

Inga utställda katter får lämna utställningen under övrig tid på dagen utan dispens från ansvarig utställningsveterinär och/eller utställningskommissarie.

Praktisk information

Hitta till Malmömässan

Mässgatan 6
215 32 Malmö

Det är enkelt att ta sig till hallen både med bil och med kollektivtrafik. Flera olika bussar stannar här (hållplats Hyllie) och området har även en egen tågstation (Hyllie station).

Resande från Danmark: Till er som kör från Danmark så ligger utställningen nästan precis efter bron. Det går även tåg från Köpenhamn till Hyllie station (första hållplatsen efter bron)

Parkering

Det finns gott om parkeringsplatser i anslutning till utställningshallen. Parkeringen är avgiftsbelagd.

Hotell

Närmsta hotell som tillåter katter är Quality Hotel View. Från hotellet är det ca 7 minuters gångväg till Malmömässan.

Husvagn & Husbil

Ni som kommer med husbil och husvagn och behöver uppställningsplats – kontakta Parkering Malmö eller omkringliggande campingplatser för hjälp och råd.

Mat

I området finns gott om matställen. Mässhallen har ett café med enklare förtäring, men inom gångavstånd finns även flera matställen på Hyllie torg och inne på köpcentrumet Emporia.

Sociala medier

Följ Föreningen Sydkatten på Facebook och gå med i evenemanget Sydkattens utställning 2-3 oktober 2021 för snabbare uppdateringar och annat kul! Vi finns även på instagram under namnet @Sydkatten

Välkomna till Malmö!