Sydkattens utställning 2022

26-27 november

Lördag och söndag

MalmöMässan

Mässgatan 6, Malmö

Välkommen till Sydkattens utställning 2022!

Vi hälsar alla kattintresserade varmt välkomna till Malmömässan på vår internationella kattutställning helgen den 26-27 november. Sydkattens utställning är en av Sveriges allra största kattutställningar. Båda dagarna kommer upp till 600 katter av olika raser samt huskatter att tävla om titlar och om att bli korade Best In Show. 

Det här året har vi extra mycket att fira, så vi hoppas ni är många som vill komma och dela helgen med oss ♥

På den här sidan har vi samlat info till dig som som är utställare. Vill du istället komma som besökare till showen kan du läsa mer på den här sidan »

Inbjudan

Uppdateringar: Förlängd anmälningstid. Hanna Jensen är numera även behörig domare för kategori 3. Zvezdan Memedov kommer inte längre döma på utställningen.

Klicka på bilden för att öppna och spara ner utställningens inbjudan. Här finner du all info du behöver för att kunna anmäla till och deltaga på vår utställning. 

LÖRDAG
SÖNDAG

Domarfördelning

Här hittar du domarfördelningarna för båda dagarna. Klicka på bilderna för att göra dem större. 

Katalog & Resultat

Du kommer kunna se och ladda ner katalogen här nedan. Resultatlistan uppdateras löpande under utställningshelgen. Observera att ingen av länkarna visar något förrän utställningen är startat. 

0 aug
Anmälan öppnar
0 sep
Anmälan stänger
26- 0 nov
Utställningen är igång!
Foto: Sofie Bergensjö

Om utställningen

kom och fira med oss!

Den här utställningen är lite extra speciell för oss, då vi har mycket att fira. Det vill vi såklart göra med er!

60-årsjubileum

År 1962 grundades Föreningen Sydkatten, och det innebär att klubben fyller hela 60 år i år! Vi hoppas att ni är många som vill komma och fira helgen med oss, oavsett om ni är Sydkatter eller från en annan klubb. 

Klubbens 100e utställning

Sedan klubben bildades har vi nästan årligen kunnat arrangera stora härliga kattutställningar i Skåne. Många har det blivit, så många att vi nu i höst kommer att genomföra vår 99e och 100e utställning!

Kattens dag

Sedan början av 1980-talet firar SVERAK-klubbar runt om i landet Kattens Dag på första advent med olika typer av arrangemang och aktiviteter. I år firar Sydkatten kattens alldeles egna dag med pompa och ståt under utställningshelgen på MalmöMässan tillsammans med tusentals kattintresserade!

2-certifikatsutställning

Utställningen är en ”vanlig” 2-certifikatsutställning. Det innebär att vi under helgen arrangerar två stycken utställningar, en på lördagen och en på söndagen. Du och din katt kan delta på en av dagarna, eller båda. Varje dag är en separat utställning med klassbedömning, nominering och BIS-panel. En katt kan alltså erhålla ett certifikat per dag – två certifikat under utställningshelgen. Vi välkomnar alla raser båda dagarna.

Anmälan och bekräftelser

Anmälan är öppen mellan: 26/8 – 28/9 (Förlängd anmälningstid)

Anmälan är bindande och betalning ska göras samtidigt. Du anmäler din katt genom de olika länkarna nedan när anmälan har öppnat. Om du av någon anledning inte kan anmäla digitalt så skickar du din anmälan via din egna klubbs utställningssekreterare. 

Bekräftelse på din anmälan kommer du få så småningom när vi hunnit gå igenom alla anmälningarna. Har du anmält via Mina Katter kommer dina bekräftade katter synas där i en ny flik (se bild nedan)  – observera att du då inte får någon mail. Har du anmält på annat vis kommer bekräftelsen istället via mail. 

Eventuella frågor, klassändringar och justeringar gällande din anmälan skickas till Sydkattens utställningssekreterare camilla.olin@sydkatten.nu.

Det går bra att byta katt till och med 4/11 till en kostnad av 100 SEK/katt. 

Avgifter och betalning

Inbetalning ska ske samtidigt som anmälan görs. Utan betalning är anmälan inte komplett, och du riskerar att gå miste om din plats om utställningen blir full. Märk betalningen med kattens registreringsnummer samt utställarens namn och telefon. Utställare och avsändare på inbetalning ska vara samma person. 

Avgifter

Alla priser är per dag.

Katt (ordinarie klass)

390 SEK

Veteran / Senior

200 SEK *

Kontrollklass / Färgbedömning

200 SEK *

Avelsklass

100 SEK *

Uppfödning

100 SEK

Kullklass

200 SEK **

* Om utställd i ordniarie klass, annars 390 SEK
** Minst tre kattungar även anmälda i klass 12

Betalningsuppgifter

Vid betalning gör du en internationell betalning och valutan skall vara i SEK. Du som avsändare betalar eventuella bankavgifter.

Swish

123 189 63 23

Bankgiro

555-9109

IBAN

SE04 8000 0831 3952 44 84 2422

BIC

SWEDSESS

Adress

Föreningen Sydkatten c/o Gunnar Sandmark

Oxelgränd 8, 275 31 SJÖBO

Vid betalning gör du en internationell betalning och valutan skall vara i SEK. Du som avsändare betalar eventuella bankavgifter.

Utländska utställare kan även betala anmälningsavgiften på plats på utställningsdagen. Via iZettle kan vi ta emot danska betalkort, exempelvis Dankort, mot en avgift om 10 SEK per katt och utställning. Denna kostnad motsvarar Sydkattens kostnad för att kunna erbjuda detta. Om ni vill betala med kort på plats, meddela gärna vår kassör Gunnar Sandmark, kassor@sydkatten.nu så noterar han detta.
Er bank kan ta ut en avgift från er men det är inget vi kan styra över eller ha info om så kontakta er bank om ni vill ha info om bankens kostnad.

Återbetalning efter anmälningstidens utgång sker endast mot uppvisande av SVERAK godkänt veterinärintyg i enlighet med SVERAKs utställningsregler §1.15. Blanketter finns att hämta på www.sverak.se. Intyget ska vara kassören tillhanda senast 7 dagar efter utställningen. Vid återbetalning utgår administrativ avgift om 100 SEK per katt per utställning

Incheckning för utställare

Alla katter som ska ställas ut ska checkas in på morgonen. Katter som inte checkats in innan incheckningen stänger antecknas som ”Absent” och får ej delta på utställningen.

Incheckningen är öppen
Lördag: 07.00-8.30
Söndag: 07:30-8:30

När du kommer in får du börja med att visa upp dina katters vaccinationsintyg för en funktionär. Ha gärna dina katters vaccinationspapper framme och redo när du går in, så kan vi tillsammans hjälpas åt att undvika trängsel och köbildning i entrén. 

Vi tillämpar vid incheckningen stickprovkontroller hos en veterinär. Detta innebär att endast utvalda katter vinkas in för veterinärkontroll, men alla ska vara beredda på att kunna visa upp sin katt för veterinären. 

Därefter går du vidare till nästa del i incheckningen där du lämnar ditt namn och vi stämmer av vilka katter som du har med dig. Efter att det är gjort så är du och dina katter incheckade och redo att starta utställningsdagen. 

Öppettider för utställare

Lördag

Utställningen stänger senast kl 19 för utställare, eller efter att panelerna är avslutade. Tidig hemgång gäller inte under lördagen. Inga utställda katter får därför lämna utställningen tidigare utan dispens från ansvarig utställningsveterinär och/eller utställningskommissarie.

Söndag

Vi kommer under söndagen erbjuda tidig hemgång till de katter som inte blivit nominerade. Tid för när det är okej att lämna lokalen kommer att meddelas under dagen. Inga utställda katter får lämna utställningen under övrig tid på dagen utan dispens från ansvarig utställningsveterinär och/eller utställningskommissarie. Observera att alla assistenter måste stanna tills hela utställningen är slut. 

Besökare

Besökare är välkomna in på vår utställning mellan båda dagarna mellan kl 10-16. Mer info till besökare finns på länken nedan.

Vuxna: 90 kr
Barn 7-15 år samt studenter: 40 kr
Barn 0-6 år: Gratis
Familj (2 vuxna + barn): 200 kr
Medlemmar i Sydkatten: Gratis

Assistenter

Vid varje domare finns en domarassistent klädd i gul skjorta. Detta är en så kallad bära-själv-utställning, så utställaren bär själv fram sina katter till domarbordet och visar upp sin katt. Om du av någon anledning inte själv kan eller vill visa upp din katt kan du be assistenten om hjälp.

Vill du gå assistent anmäler du dig till chefsassistent Malin Holgersson, Wildathearts@hotmail.com. Assistenter ersätts med frukost, lunch och fika, samt 390kr/dag. Till medlemmar i Sydkatten som går assistent utgår inget arvode.

Titlar, kokarder & pokaler

Alla katter som deltar på utställningen kommer få en särskild deltagarkokard helt utan kostnad. Övriga kokarder för titlar, certifikat, Ex1 och HP finns till försäljning. Har din katt chans att ta Supreme-titel på vår utställning? Anmäl det i förväg via mail till anne.frostander@sydkatten.nu .
Övriga titelchanser meddelas i sekretariatet på morgonen.

Nybörjarhjälp

Innan utställningen

Till lite nyare utställare och de som vill friska upp minnet kommer Sydkatten erbjuda en digital genomgång med tillhörande frågestund via Teams i god tid innan utställningen. Där kommer vi gå igenom hur vår utställning kommer gå till, och hur du gör för att anmäla till den. Det är kostnadsfritt att vara med för alla som är intresserade av att delta på vår utställning. 

Datum och tid: Torsdag 1/9 kl 19:00
Plats: Digitalt via Teams

Om du behöver hjälp innan utställningen kan du också kontakta oss via mail. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan. 

Under utställningen

Hjälp till nyare utställare kommer erbjudas på både lördagen och söndagen. Vi träffas då på morgonen innan bedömningarna börjar och går igenom hur dagen kommer gå till, samt lite annat som kan vara bra att känna till när man är ny som utställare. Ingen föranmälan krävs, det är bara att ansluta.

Tid och plats: Vi träffas klockan 8:30 båda dagarna vid ett av domarborden som ligger i närheten av sekretariatet.

Kom ihåg att du alltid kan fråga andra utställare om hjälp under dagen med. Kattfolk är överlag väldigt trevliga och hjälpsamma. På plats i lokalen finns även Sydkattens olika funktionärer i röda kläder, samt en domarassistent i gul skjorta vid varje domarbord som du alltid kan komma till med frågor. 

Montrar

Ett flertal olika typer av montrar kommer finnas på plats, men ett brett och varierat utbud så att alla ska kunna finna något intressant. Vi bokar kontinuerligt in nya montrar så länge utrymme finns, så listan kommer fyllas på vart eftersom nya tillkommer. Klicka gärna på de olika namnen för att läsa mer om dem. Vi är glada över att kunna välkomna:

Fodertillverkaren Royal Canin finns på plats och hjälper dig gärna med alla typer av frågor kring kattens mat och nutrition. 

Sofie finns på plats med kamera och studioutrustning för att ta fantastiskt fina foton på din katt. Själva fotograferingen är gratis, och du väljer själv om du vill köpa någon av bilderna eller inte. 

Du kan hitta lite av hennes tidigare foton på hennes Facebooksida Bergensjös Foto

Ylva är författare till ett flertal kattböcker, bland annat den omåttligt populära boken "Kattuppfödning, avel och genetik". Boken har nyligen släppts i en ny och uppdaterad utgåva och du kommer kunna hitta både den och hennes andra verk tillsammans med Ylva i hennes monter.

Anya är veterinär med särskild specialisering mot och intresse för djurens beteende. Hon hjälper djurägare med att utreda beteendeproblem och skräddarsyr därefter åtgärder för ägare och djur genom att åtgärda grundorsaken. Passa på och ta chansen att träffa Anya i hennes monter om du vill veta mer om vad hon kan erbjuda. 

Danska Agrosam kommer till Sydkattens utställning med en mängd olika produkter till dig och din katt. Vippor, leksaker och pälsvårdsprodukter är bara några exempel på vad du kan hitta hos dem. 

Och vet du vad? Agrosam bjuder dessutom alla utställare på gratis sand till din utställningsbur! Ta bara med din kattlåda till deras monter på morgonen. 

Djurskyddet Sverige är med sina nästan 11 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer, där Djurskyddet Flyingebygden är en av cirka 45 anslutna lokalföreningar. Föreningen arbetar med råd, stöd och placering/omplacering av hemlösa eller vanvårdade djur, främst katter. De ger även råd och stöd i djurfrågor till allmänheten. 

Besök dem på Sydkattens utställning för att få veta mer!

I Tassalogens monter hittar du allt din katt behöver! Här finns leksaker, vippor, pälsvårdsprodukter, bäddar, godis och mycket, mycket mer. 

Birgitta är konstnär och skapar fantastiska verk med katter och
hundar i glada färger som motiv.

Du kan redan nu smygtitta lite på hennes verk på den här länken.

Dorthe Seierø kommer från Danmark med sin monter som framförallt är full av pälsvårdsprodukter av bästa kvalité. Här kan du få hjälp med allt som rör kattens päls, så kom gärna förbi montern om du vill ha tips på hur du ska bada och preparera din katt för att få pälsen så bra den bara kan bli. Besök gärna webshoppen med: https://petgrooming.dk/

LiFeline är ett litet katthem med stort hjärta beläget i centrala Malmö. 

De erbjuder mat, veterinärvård, kärlek, uppmärksamhet och ett tillfälligt hem tills katternas föralltid hem kan hittas. Deras mål är att hjälpa hemlösa katter att få en chans till ett bättre liv. LiFeline Syd är en ideell organisation och drivs på frivillig bas, och är därför tacksamma för allt stöd ni kan ge.

Besök LiFeline på Sydkattens utställning så berättar de mer om hur även du kan hjälpa de katter som behöver det mest. 

https://www.lifelinesyd.com/

 

 

Kattelurerna är ett gäng katter som alltid är ute på spännande äventyr.
Vill du hänga med?

Kattelurerna & Skatten är ett helt nyskapat och färskt sällskapsspel för hela familjen som alldeles nyligen kommit ut på marknaden. Frontfigurerna i spelet är såklart ett gäng coola katter! Läs gärna mer på https://kattelur.com/

Sveland Djurförsäkringar är ett kundägt och renodlat djurförsäkringsbolag som grundades 1911. Här kan du försäkra hund, häst, katt och smådjur. Sveland utgör en gemenskap av hängivna djurägare i form av både medarbetare och försäkringstagare. Tillsammans hjälper vi varandra och bidrar till djurs hälsa.

Lailas katthjälp tar hand om alla katter de har plats för. De vårdar, kastrerar, vaccinerar och ID-märker dem. De adopterar sedan ut våra katter till nya hem.  

Alla intäkter kommer från gåvor, adoptionsavgifter, auktioner och vid olika evenemang som till exempel loppmarknader.

För att de ska kunna hjälpa så många katter som möjligt, kan du hjälpa på många olika sätt!
http://lailaskatthjalp.se/

Foto: Sofie Bergensjö

Praktisk information

Hitta till Malmömässan

Mässgatan 6
215 32 Malmö

Det är enkelt att ta sig till hallen både med bil och med kollektivtrafik. Flera olika bussar stannar här (hållplats Hyllie) och området har även en egen tågstation (Hyllie station).

Resande från Danmark: Till er som kör från Danmark så ligger utställningen nästan precis efter bron. Det går även tåg från Köpenhamn till Hyllie station (första hållplatsen efter bron)

Parkering

Det finns gott om parkeringsplatser i anslutning till utställningshallen. Parkeringen är avgiftsbelagd.

Bra att veta

Ta med en egen stol om du vill ha något att sitta på under dagen. Det finns inte några att låna på plats.
Av erfarenhet vet vi att det också är bra med bekväma skor, då golvet är väldigt hårt.

Burar

Endast SVERAKs burar kommer användas. Inga egna burar tillåts. 
Se till att städa ur buren när du lämnar den så att det inte finns skräp, sand eller vätskor kvar i den. Burar som lämnas ostädade kommer debiteras med 200 SEK/bur. 

Katalog

Katalog kommer i begränsad upplaga finnas till försäljning (50kr) i informationen under helgen. Katalogen kommer också finnas att läsa online på Sydkattens hemsida om man föredrar det. 

Mat

I området finns gott om matställen. Mässhallen har ett café med enklare förtäring, men inom gångavstånd finns även flera matställen på Hyllie torg och inne på köpcentrumet Emporia.

Hotell

Närmsta hotell som tillåter katter är Quality Hotel View. Från hotellet är det ca 7 minuters / 600 meters gångväg till Malmömässan.

Husvagn & Husbil

Ni som kommer med husbil och husvagn och behöver uppställningsplats – kontakta Parkering Malmö eller omkringliggande campingplatser för hjälp och råd.

Sociala medier

Följ Föreningen Sydkatten på Facebook och gå med i evenemanget Sydkattens utställning 26-27 november 2022 för snabbare uppdateringar och annat kul! Vi finns även på instagram under namnet @Sydkatten

Kontaktuppgifter

Behöver du hjälp, eller vill kontakta någon av våra funktionärer så hittar du uppgifter här nedan. Kom ihåg att alla våra funktionärer jobbar helt ideellt på sin fritid. Därför kan det ibland dröja lite innan du får ett svar, men vi gör så gott vi kan för att hjälpa dig så fort som möjligt.

Ärenden gällande

Anmälan

camilla.olin@sydkatten.nu

Betalning

kassor@sydkatten.nu

Montrar / Priser / Sponsorer

info@sydkatten.nu

Assistenter

Wildathearts@hotmail.com

Annonser i katalogen

sofia.granlid@sydkatten.nu

Nybörjarhjälp

susanna.hansson@sydkatten.nu

Välkomna till Malmö!