• 00Dagar kvar till utställningen!

Varmt välkommen till Sydkattens utställning 2021!

Nu är det snart dags för Sydkatten att slå upp dörrarna på Malmömässan för kattutställning igen. På den här sidan kan du hitta inbjudan och all annan info som rör vår utställning. På grund av pandemin så kommer vi denna gången genomföra utställningen i ett lite annorlunda format än vi vanligtvis brukar ha, nämligen en dubbel kategoriutställning

Inbjudan och domarfördelningar

Klicka på bilderna för att öppna i större format. 
Lene Glem har tyvärr lämnat återbud

Inbjudan

Domarfördelning Lördag

Domarfördelning Söndag

Om utställningen

Kategoriutställning med 2 cert/dag

Utställningen är en kategoriutställning, där olika kategorier bedöms olika dagar. I vårt fall kommer fördelningen av kategorier se ut enligt nedan. Om du är osäker på vilken kategori en viss ras tillhör så kan du se det på den här länken.

Lördag 2/10: Kategori 1, 3 & 4
Söndag 3/10: Kategori 2 & huskatt

Under båda dagarna kommer två olika utställningar (A och B) genomföras parallellt med varandra. Det betyder att du har möjlighet att delta i två separata utställningar under samma dag. Du väljer själv om du vill anmäla till bara den ena eller till båda utställningarna, men om vi får många anmälningar så kommer vi ge förtur till de utställare som anmäler till båda av dagens utställningar.

Anmälan och bekräftelser

Anmälan är nu stängd och bekräftelser har skickats ut till alla anmälda katter. Om du anmält via Mina Katter tittar du under fliken ”Bekräftade katter” för att se att de är med. Om du anmält på annat vis har bekräftelsen istället skickats ut via mail. Kontrollera noga att uppgifterna på era bekräftade katter stämmer. 

Eventuella frågor angående din anmälan tas via mail till camilla.olin@sydkatten.nu 

Avgifter och betalning

Inbetalning ska ske samtidigt som anmälan görs. Märk betalningen med kattens registreringsnummer, utställarens namn, telefon och klubb. Utställare och avsändare på inbetalning ska vara samma person. 

Följande avgifter gäller:
Katt/utställning 390 SEK
Senior/veteran* 100 SEK
Kontrollklass/färgbestämning* 100 SEK
Avel/uppfödning/kull* 100 SEK

* Om ställd i ordinarie klass, annars 390 SEK

Observera att priserna ovan är per utställning. En katt som anmäls till ordinarie klass på både utställning A och B en viss dag betalar alltså 780 SEK (390 x 2)

Betala gärna på Swish 123 189 63 23
Annars bankgiro 555-9109

Vid betalning gör du en internationell betalning och valutan skall vara i SEK. Du som avsändare betalar eventuella bankavgifter.
Bic kod SWEDSESS
IBAN SE04 8000 0831 3952 44 84 2422 (observera att IBAN-numret är uppdaterat från tidigare)
Adress: Föreningen Sydkatten c/o Gunnar Sandmark
Oxelgränd 8, 275 31 SJÖBO

Utländska utställare kan även betala anmälningsavgiften på plats på utställningsdagen. Via iZettle kan vi ta emot danska betalkort, exempelvis Dankort, mot en avgift om 10 SEK per katt och utställning. Denna kostnad motsvarar Sydkattens kostnad för att kunna erbjuda detta. Om ni vill betala med kort på plats, meddela gärna vår kassör Gunnar Sandmark, kassor@sydkatten.nu så noterar han detta.
Er bank kan ta ut en avgift från er men det är inget vi kan styra över eller ha info om så kontakta er bank om ni vill ha info om bankens kostnad.

Återbetalning efter anmälningstidens utgång sker endast mot uppvisande av SVERAK godkänt veterinärintyg i enlighet med SVERAKs utställningsregler §1.15. Blanketter finns att hämta på www.sverak.se. Intyget ska vara kassören tillhanda senast 7 dagar efter utställningen. Vid återbetalning utgår administrativ avgift om 100 SEK per katt per utställning

Incheckning för utställare

Alla katter som ska ställas ut ska checkas in på morgonen. Katter som inte checkats in innan incheckningen stänger antecknas som “Absent” och får ej delta på utställningen.

Incheckningen är öppen
Lördag: 07.00-8.30
Söndag: 07:30-8:30

När du kommer in får du börja med att visa upp dina katters vaccinationsintyg för en funktionär. Ha gärna dina katters vaccinationspapper framme och redo när du går in, så kan vi tillsammans hjälpas åt att undvika trängsel och köbildning i entrén. 

Vi tillämpar vid incheckningen stickprovkontroller hos en veterinär. Detta innebär att endast utvalda katter vinkas in för veterinärkontroll, men alla ska vara beredda på att kunna visa upp sin katt för veterinären. 

Därefter går du vidare till nästa del i incheckningen där du lämnar ditt namn och vi stämmer av vilka katter som du har med dig. Efter att det är gjort så är du och dina katter incheckade och redo att starta utställningsdagen. 

Öppettider för utställare

Utställningen stänger senast kl 19 för utställare, eller efter att panelerna är avslutade.

Vi kommer erbjuda tidig hemgång till de katter som inte blivit nominerade. Tid för när det är okej att lämna lokalen kommer att meddelas under dagen. Inga utställda katter får lämna utställningen under övrig tid på dagen utan dispens från ansvarig utställningsveterinär och/eller utställningskommissarie.

Besökare

Besökare är välkomna in på vår utställning mellan båda dagarna mellan kl 10-16.
Vuxna: 90 kr
Barn 7-15 år samt studenter: 40 kr
Barn 0-6 år: Gratis
Familj (2 vuxna + barn): 200 kr

Assistenter

Vid varje domare finns en domarassistent klädd i gul skjorta. Detta är en så kallad bära-själv-utställning, så utställaren bär själv fram sina katter till domarbordet och visar upp sin katt. Om du av någon anledning inte själv kan visa upp din katt kan du be assistenten om hjälp.

Vill du gå assistent anmäler du dig till chefsassistent Ann-Kathrine Berner, curls.etc@gmail.com. Assistenter ersätts med mat och fika, samt 390kr/dag. Till medlemmar i Sydkatten som går assistent utgår inget arvode.

Anpassningar för corona

Även om coronarestriktionerna tas bort lagom till vår utställning så är det fortfarande, för allas skull, viktigt att fortfarande tänka sig för. Vi har breddat burgångar och på olika sätt gjort layouten i lokalen luftigare, men sunt förnuft hos alla närvarande är ändå viktigt. Se till att undvika trängsel vid domarbord, montrar och alla andra platser i lokalen. Trängselvakter kommer finnas på plats, och vi ber er lyssna till dem om de uppmanar er till något. Tänk även på att tvätta händer ofta under dagen, och stanna hemma om du har förkylningssymptom. Handsprit och munskydd finns till de som önskar använda det.

Undantag FIFé:s utställningsregler

På grund av COVID19 gäller till årsskiftet några undantag från utställningsreglerna. 
Du kan läsa mer om dem här >

Praktisk information

Hitta till Malmömässan

Mässgatan 6
215 32 Malmö

Det är enkelt att ta sig till hallen både med bil och med kollektivtrafik. Flera olika bussar stannar här (hållplats Hyllie) och området har även en egen tågstation (Hyllie station).

Resande från Danmark: Till er som kör från Danmark så ligger utställningen nästan precis efter bron. Det går även tåg från Köpenhamn till Hyllie station (första hållplatsen efter bron)

Parkering

Det finns gott om parkeringsplatser i anslutning till utställningshallen. Parkeringen är avgiftsbelagd.

Bra att veta

Ta med en egen stol om du vill ha något att sitta på under dagen. Det finns inte några att låna på plats.
Av erfarenhet vet vi att det också är bra med bekväma skor, då golvet är väldigt hårt.

Nybörjarhjälp

Hjälp till lite nyare utställare kommer erbjudas på både lördagen och söndagen. Vi träffas då på morgonen innan bedömningarna börjar och går igenom hur dagen kommer gå till, samt lite annat som kan vara bra att känna till när man är ny som utställare. Ingen föranmälan krävs, det är bara att ansluta.
Tid och plats: Info kommer här lite längre fram

Sand

Agrosam sponsar med kattsand till alla utställare. Ta med din kattlåda till deras monter på morgonen.

Mat

I området finns gott om matställen. Mässhallen har ett café med enklare förtäring, men inom gångavstånd finns även flera matställen på Hyllie torg och inne på köpcentrumet Emporia.

Hotell

Närmsta hotell som tillåter katter är Quality Hotel View. Från hotellet är det ca 7 minuters gångväg till Malmömässan.

Husvagn & Husbil

Ni som kommer med husbil och husvagn och behöver uppställningsplats – kontakta Parkering Malmö eller omkringliggande campingplatser för hjälp och råd.

Titlar, kokarder & pokaler

Kokarder (rosetter) delas ut till katter som tar titlar. Kokarder för certifikat, Ex1 och HP finns till försäljning.
Har din katt chans att ta Supreme-titel på vår utställning? Anmäl det i förväg via mail till anne.frostander@sydkatten.nu .
Övriga titelchanser meddelas i sekretariatet på morgonen.

Sociala medier

Följ Föreningen Sydkatten på Facebook och gå med i evenemanget Sydkattens utställning 2-3 oktober 2021 för snabbare uppdateringar och annat kul! Vi finns även på instagram under namnet @Sydkatten

Sponsorer

Ylva Stockelberg

Välkomna till Malmö!