För att lyckas med årets stora kattfest behöver vi dig! Vi är ett tappert gäng huvudfunktionärer, men vi behöver fler händer och fötter under utställningen.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet för att vara funktionär hos oss – Tvärtom är det ett bra sätt att lära känna andra i klubben och lära sig hur en utställning går till. Du kan jobba kortare pass eller hela helgen. Vi hittar något som passar dig!

Sydkattens utställningsgrupp har ansvar för planering och genomförande av klubbens egna utställningar. Men för att vi ska kunna hålla utställningar så behöver vi er hjälp med. Ju fler som kan hjälpas år desto mindre stress och belastning läggs på de funktionärer som redan anmält sig. För att inte tala om hur mycket roligare allt blir när man är många som kan hjälpas åt!

Alla som vill hjälpa till gör det helt utefter sin egna förmåga, och varje minut som du hjälper till någon gång under helgen är väldigt uppskattat. Det är mycket arbete som ska göras, allt ifrån att sortera papper till att dekorera – det finns arbetsuppgifter till alla, unga som gamla, nya som rutinerade! 

Här på sidan har vi listat en del av det arbete som måste göras för att det ska bli en utställning. Om du kan du undvara några timmar någon gång under fredagen, lördagen eller söndagen så behövs din hjälp! 

Vill du hjälpa till?

Om du är intresserad av att hjälpa till på vår utställning så fyller du i formuläret längst ner på den här sidan. Klicka HÄR för att hoppa direkt till formuläret.

Vi bjuder på fika till de som jobbar kortare pass och mat till alla som jobbar långa. Till våra arbetare har vi även nyinköpta funktionärströjor med Sydkattens logga som ni gärna får låna. 

Före utställningen

 • Diverse administration
 • Marknadsföring
 • Sponsringsförfrågningar
 • Inköp m.m.
 • Monterbokningar
 • Ragga personal

Fredag

Tidigt på fredagen börjar vi bygga utställningen. Hallchefen börjar med att mäta upp och markerar var montrar och burar ska stå enligt ritningen. Sedan behövs ett 20-tal funktionärer (gärna fler) som kan lasta in burarna, montera dem och sätta i ordning bord och stolar. Parallellt så börjar vi med att sätta upp skyltar, packa upp priser, ställa i ordning i entré och incheckning, dekorera, packa upp lotteriet, fylla på sprayflaskor, placera ut sponsorgåvor och mycket mer. När allt är klart så numreras alla utställningsburar enlig redan gjord burplan.
 
Till det lite tyngre arbetet med att montera burar behöver vi ett gäng starka män och kvinnor. Kanske känner du till ett idrottslag med engagerade förmågor som vill hjälpa oss bygga burar mot lite ersättning till deras aktivitetskassa? 

Lördag morgon

Incheckningen startar tidigt, och då behöver vi några morgonpigga funktionärer som kan hjälpa till att kontrollera vaccinationer och checka in alla anmälda katter. Under tiden ställer även andra funktionärer i ordning det sista i hallen innan utställningen startar.

Lördag & söndag under utställningen

Under utställningsdagen behövs ett 50-tal funktionärer som bland annat arbetar i:
 • entré och incheckning
 • information
 • lotteri
 • gosedjursbedömning
 • sekretariat
 • panelerna
 • prisrum

Det finns alltid en ansvarig funktionär per arbetsstation som arbetar under hela dagen.
Övriga funktionärer kan ha ett (eller flera) schemalagda pass under dagen. 

De flesta av våra funktionärer ställer också ut sin katt och det ska vara möjligt att kombinera detta. Man får helt enkelt gå ifrån sitt pass när det är dags att visa upp katten.

Domarassistenter

Under båda utställningsdagarna behövs minst en assistent till varje domare som hjälper till att städa burar, torka bord och se till att domaren får fram alla de katter som ska dömas under dagen. Assistenterna är även de som visar upp katterna i Best in Show-panelerna under slutet av dagen. 
Den som är intresserad av att vara assistent kontaktar vår assistentansvarige Ann-Kathrine Berner direkt på curls.etc@gmail.com.

Lördag kväll

På lördagskvällen när utställarna gått hem ska alla tomma burar städas (dammsugas och sprayas med Vircon) så de är rena och fina till de nya utställarna kommer på söndagen. Nya lotteri- och panelvinster ska ställas i ordning, och biljettkassorna förberedas för morgondagen.

När allt är klart numreras alla utställningsburarna om inför söndagens utställning.

Söndag kväll

På söndag kväll när utställningen stängt och utställarna gått hem börjar arbetet med att riva utställningen. Några funktionärer kör domarna till deras tåg och flyg. Allt material i lotteri, sekretariat, information, och prisrum ska packas ihop och köras iväg. Sedan ska alla skyltar plockas ner, burarna ska städas (dammsugas och torkas med Vircon), monteras ihop och lastas i containrar. Sen ska alla bord fällas ihop, stolar lastas på hög, allt skräp ska slängas och hela lokalen ska sopas så vi lämnar lokalen städad och fin.

Vi är alla trötta efter en hektisk helg så det krävs minst 30 funktionärer till detta för att vi ska komma hem i rimlig tid – ju fler vi är desto snabbare går det!

Anmäl dig som funktionär!

Om du är intresserad av att hjälpa till på vår utställning så fyller du i formuläret nedan. Ange gärna när du kan vara med, samt om du har eventuella önskemål på vad du skulle kunna tänka dig att göra.

  Jag har möjlighet att hjälpa till under följande dagar
  Fredag 1/10Lördag 2/10Söndag 3/10

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.