I tävlingen Årets Sydkatt hyllar vi klubbens mest framgångsrika katter!

I början av varje år tar Sydkatten fram Årets Sydkatter – dvs de av klubbens katter som fått bäst utställningsresultat under det gånga året. Här kan du läsa mer om hur det går till, samt hur du gör för att själv vara med i uttagningen. 

En totalpoäng räknas ihop från minst 3 och högst 5 bedömningar från året som gått. Samma katt kan tävla i mer än en klass, tex både som kattunge och vuxen. För att kunna delta i Årets Sydkatt krävs att är medlem under året du tävlar, samt det år som prisutdelningen sker. Presentation av vinnarna samt prisutdelning sker på Sydkattens årsmöte.

Årets Sydkatt tas ut i följande klasser:

  • Kattunge/junior
  • Vuxen
  • Kastrat
  • Huskatt
  • Senior/veteran
  • Årets äldsta Sydkatt*

Alla kategorier och kön tävlar mot varandra. En vinnarlista med placering 1-10 för kattunge/junior, vuxen och kastrat presenteras. För klasserna senior/veteran, huskatt och årets äldsta katt presenteras placering 1-3. 

* Läs mer längre ner på sidan.

Gör så här för att delta!

Har du bara tävlat på svenska utställningar? Då behöver du inte göra någonting alls, vi sköter allt! Alla svenska resultat för klubbens katter har vi nämligen redan koll på.

Har du även tävlat utomlands med din katt under 2023? Skicka då in kattens utländska FIFé-resultat till oss! Då adderar vi dem till kattens svenska resultat. Du kan antingen skicka in foton på bedömningssedlarna, eller länk till arrangörens onlineresultat till susanna.hansson@sydkatten.nu

Senast söndag 11 februari 2024 behöver vi ha dina resultat

Poängräkning

Vuxen | Kastrat | kattunge/junior

10p   Draget cert, Ex2, Ex3, & Ex4
20p   Cert, HP, Ex1 i klass 11 &12
40p   BIV
60p   NOM
70p   BIS

Huskatt | Senior/veteran

5p     5:a
10p   4:a
15p   3:a
20p   2:a
25p   1:a hona/hane
35p   BIS 

Minst 3 och högst 5 utställningar räknas för alla klasser. Totalpoängen gäller.

Årets Äldsta Sydkatt

Har du klubbens äldsta katt? På Sydkattens årsmöte vill vi gärna uppmärksamma den av våra medlemmars katter som nått den allra högsta åldern lite extra. Så ni med en lite äldre katt, maila namn, ålder och en bild på kissen till susanna.hansson@sydkatten.nu senast söndag 11 februari 2024 så har ni chansen att ta hem den hedervärda titeln Årets Äldsta Sydkatt!

Resultat

Här hittar du resultaten för tidigare år. Vi jobbar succesivt med att fylla på listan med äldre resultat. Pga coronapandemin utgick tävlingen för åren 2020 och 2021.