Vi genomför olika aktiviteter varje år: utställningskurser, föredrag, tävlingar, VIP-kvällar, uppfödarkurser och mycket mer.

Många av våra aktiviteter är i Malmö då vi har vår klubblokal där men vi anordnar även föredrag mm. digitalt.

Vår klubblokal ligger på Söderkulla i Malmö. Adressen dit är Berguvsgatan 9A. Ingången ligger på gaveln en trappa ner. Större föreläsningar, uppfödarkurser m.m. hålls oftast på Söderkullatorget 3 i ABDS lokal. Lokalen är handikappanpassad.

Medlemsträffar

Då och då anordnar vi olika typer av medlemsträffar. Ibland anordnar vi träffar specifikt för nya medlemmar där du får information om klubben och vår verksamhet, andra gånger har vi ett specifikt ämne att diskutera, medan andra gånger träffas vi över lite fika eller mat för att prata katt.

Träffarna sker ofta i klubblokalen i Malmö, eller i närheten av den.

Uppfödarkurser

Som medlem i Sydkatten och därmed samtidigt SVERAK kan du gå den nyligen framtagna uppfödarutbildningen Uppfödarettan. Läs mer om uppfödarutbildningen på länken nedan. 

Föreläsningar

Ibland anordnar vi föredrag, ofta i samarbete med veterinärkliniker och djursjukhus, eller med en erfaren uppfödare. Föreläsningarna varierar mellan fysiska och digitala varianter.

Utställningskurser

När intresse och behov finns håller vi utställningskurser för våra medlemmar som är nybörjare. Här får du som medlem hos oss lära dig allt ifrån hur du anmäler dig till hur det går till på en utställning. Du får reda på vad du ska ha med dig, hur du förbereder dig och katten och vi visar hur ett burskynke ser ut samt hur man klär en bur. Vi berättar även om hur man gör när man vill ställa ut i Danmark.

Årsmöte

På årsmötet väljs Sydkattens styrelse. Vissa poster väljs varje år, andra vartannat år. Förutom val av styrelse tar vi upp några få stora övergripande frågor, t ex medlemsavgiften, och inkomna motioner.

Årsmötet tar vanligtvis ca 45 minuter och efter sker utdelningen av Årets Sydkatter, klubbens äldsta katt, medlemslotteri, eventuella avtackningar och så äter vi något gott tillsammans.

Kattens Dag

Sedan början av 1980-talet firar SVERAK-klubbar runt om i landet Kattens Dag med olika typer av arrangemang och aktiviteter.

Sydkatten deltar varje år i firandet av Kattens dag genom att visa upp katter och informera om klubben i ett flertal zoobutiker runt om i Skåne. Alla medlemmar är välkomna att vara med, och det spelar ingen roll om du har en raskatt eller huskatt du vill visa upp.

Vad vill du hitta på?

Vi är alltid intresserade av att veta vad du som medlem vill göra! Har du förslag eller önskemål på vad du vill att klubben skulle arrangera eller ordna så får du mer än gärna berätta det för oss. Kom ihåg att det är medlemmarna som tillsammans gör klubben ♥