Vi har alltid många aktiviteter varje år: utställningskurser, föredrag, VIP-kvällar, uppfödarkurser och mycket mer.

Många av våra aktiviteter är i Malmö då vi har vår klubblokal där men vi anordnar även föredrag, träffar och VIP-kvällar på andra orter runt om i Skåne.

Vår klubblokal ligger på Söderkulla i Malmö. Adressen dit är Berguvsgatan 9A. Ingången ligger på gaveln en trappa ner.
Större föreläsningar, uppfödarkurser m.m. hålls oftast på Söderkullatorget 3 i ABDS lokal. Lokalen är handikappanpassad.

Medlemsträffar

Några gånger per år har vi medlemsträffar. Ibland anordnar vi träffar specifikt för nya medlemmar där du får information om klubben och vår verksamhet, medan andra gånger träffas vi över lite fika eller mat för att prata katt.

Träffarna sker ofta i klubblokalen i Malmö, eller i närheten av den.

Föreläsningar

Ibland anordnar vi föredrag, ofta i samarbete med veterinärkliniker och djursjukhus. 

Årsmöte

På årsmötet väljs Sydkattens styrelse. Vissa poster väljs varje år, andra vartannat år. Förutom val av styrelse tar vi upp några få stora övergripande frågor, t ex medlemsavgiften, och inkomna motioner.

Årsmötet tar vanligtvis ca 45 minuter och efter sker utdelningen av Årets Sydkatter, klubbens äldsta katt, medlemslotteri, eventuella avtackningar och så äter vi något gott tillsammans.

Diplomeringsprov

För dig som ska göra SVERAKs diplomeringstest erbjuder Sydkatten testtillfällen där uppfödare gör diplomeringstestet ihop. Var och en som deltager ansvarar för sina egna testsvar men tillsammans kan vi diskutera och hjälpa varandra att hitta svaren på frågorna. Du beställer själv till test från SVERAK i god tid innan testtillfället här »

Dessa testtillfällen är gratis för våra medlemmar, och när tillräckligt många lämnat intresse till anne.frostander@sydkatten.nu bestämmer vi ett datum. 

Uppfödarkurser

Varje år håller Sydkatten uppfödarkurser för våra medlemmar som är intresserade av uppfödning. Kurserna riktar sig framförallt till nybörjare, till dig som funderar på att starta uppfödning eller som kanske redan har tagit en eller ett par kullar men vill lära dig mer.

Mer om innehållet i Sydkattens uppfödarkurser kan du läsa här »

Utställningskurser

Varje år håller vi ett antal utställningskurser för våra medlemmar som är nybörjare. Här får du som medlem hos oss lära dig allt ifrån hur du anmäler dig till hur det går till på en utställning. Du får reda på vad du ska ha med dig, hur du förbereder dig och katten och vi visar hur ett burskynke ser ut samt hur man klär en bur. Vi berättar även om hur man gör när man vill ställa ut i Danmark.

Kattens Dag

Sedan början av 1980-talet firar SVERAK-klubbar runt om i landet Kattens Dag med olika typer av arrangemang och aktiviteter.

Sydkatten deltar varje år i firandet av Kattens dag genom att visa upp katter och informera om klubben i ett flertal zoobutiker runt om i Skåne. Alla medlemmar är välkomna att vara med, och det spelar ingen roll om du har en raskatt eller huskatt du vill visa upp.

Sy eget burskynke?

Vill du delta i en kurs i hur man syr sitt eget burskynke?

Då är du välkommen med intresse anmälan till miia.grasten@sydkatten.nu så hör vi av oss till dig när vi har fått ihop ett glatt gäng intresserade med datum och tid.