Ladda upp intyg

Nu har SVERAK släppt en ny funktion i MinaKatter (Mina sidor på SVERAK) där du kan ladda upp intyg för respektive raskatt i SVERAKs stambok. Detta gäller både för avelsintygen och intygen rörande hälsostatus och är ett led i att förenkla och underlätta stambokföring av kull.

Exempel på intyg som kan laddas upp är NUA (navelbråck), NORM (testikelintyg), HCM, HD, PKD med flera.

Klicka här för att komma till till SVERAKS:s informationssida om hur du går till väga för att ladda upp intyg i MinaKatter. Där finns både en detaljerad steg-för-steg-instruktion med bilder, samt svar på några vanliga frågor. 

Ny blankett för Stambokföring av kattkull

I samband med att denna nya funktion publicerats har det släppts en ny version av blankett 1001. Den har då även bytt namn till ”Stambokföring av kattkull”. Det är viktigt att se till att du alltid använder aktuella blanketter.

Anpassningen som är gjord i blanketten är att fältet ”Tidigare använd i avel inom SVERAK” nu ser ut enligt bilden nedan.
”Uppladdat online” innebär att man i anslutning till en ansökan har laddat upp obligatoriska (eller saknade) intyg, som inte är registrerade sedan tidigare hos SVERAK.