Fira Kattens Dag med Sydkatten och Zoogiganten!

2-3 december 2023
Kl. 11-17

ZooGiganten
Lomma

1983 beslutade SVERAK att katten borde ha en egen dag och att denna dag skulle vara den 1:a Advent. SVERAK-traditionen lever vidare och idag har Kattens Dag anammats av andra organisationer och företag.

I år firar vi i Sydkatten dagen tillsammans med våra vänner på ZooGiganten i Lomma! I deras nybyggda lokaler ska vi tillsammans se till att vårt populäraste sällskapsdjur katten får all uppmärksamhet den förtjänar. För att göra det behöver vi hjälp från er medlemmar! 

Genom att ta med din katt antingen på helgens utställning eller på uppvisning i butiken så är du med och bidrar till att den stora allmänheten får ta del av vår värld. Vi ger besökare chansen att se kattraser de kanske aldrig ens hört talas om och en inblick i kattsporten och ansvarsfullt avelsabete. Allt för att höja kattens status i samhället! 

Kattutställning

Vi hälsar alla klubbmedlemmar varmt välkomna på en helt unik och inofficiell kattutställning i butiken! Under helgen kan du få din katt bedömd av en av våra kattexperter och tävla om fina utmärkelser och inofficiella titlar. Bedömningarna sker i drop in-stil, och resultaten kommer publiceras efter helgen. Självklart finns det fina priser att vinna och anmälan är avgiftsfri! 

Så här går det till:
Du anmäler de katter du vill tävla med i anmälningsformuläret nedan. Där väljer du även under vilken tidperiod du vill komma till butiken. Vi har ett begränsat antal platser på varje tidspass så vänta inte för länge med din anmälan. 
På utställningsdagen tar du med dina anmälda katter till ZooGiganten lagom till den tid du anmält till och får dem bedömda. Eftersom vi kommer vara i en djurbutik där människor och ibland även hundar rör sig så kan det vara en fördel om du har sele och koppel på katten. 

Våra experter kommer ta hänsyn till flera saker när de gör sina bedömningar. Förutom utseende så kommer de även lägga stor vikt vid personlighet, uttryck, kondition och karisma. Självklart är även felteckade katter lika välkomna! 

Någon dag efter utställningen kommer resultaten avslöjas och vinnarna meddelas. 

Det finstilta:
Du måste vara (eller bli) medlem i Sydkatten för att kunna delta.
Katten måste ha stamtavla eller huskattbevis, samt vara frisk, vaccinerad och kloklippt. 
Max 3 katter per ägare kan delta. 

Uppvisning av katter

Traditionsenligt kommer vi självklart även fira Kattens dag genom att visa upp katter i butiken och informera om klubben. Alla medlemmar välkomna, oavsett om du varit med förut eller det är första gången. Du bestämmer själv om du vill ta ut katten ur buren emellanåt för att visa upp för besökarna och du kan självklart även delta på utställningen som pågår i butiken under dagen! 

Det spelar ingen roll om du har en huskatt eller en raskatt som du vill visa upp, men vi skulle önska att vi fick lite blandade raser att visa upp för besökarnas skull. 

Du kan antingen använda en egen utställningsbur (tex Sturdi), eller så ordnar vi en vanlig SVERAK-bur till dig. 

Anmäl dig i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort! 

Övrigt i butiken

Det stora fokuset under helgen kommer vara katten!

Rabatter och erbjudanden

Butiken kommer ha fina rabatter och erbjudanden, så ta med dig stora plånboken!

Kattexperter

På plats kommer besökare kunna träffa kattexperter i olika former, allt ifrån uppfödare, klubbrepresentanter, kattutställare och foderexperter. 

Gosedjursbedömning

De allra minsta besökarna kommer kunna ta med sig sina högst älskade mjuka djur och få en bedömning av en gosedjursdomare.

Anmäl dig här

Fyll i formuläret nedan om du vill anmäla till utställningen och/eller om du vill vara med och visa upp katter i butiken under helgen. 

  Uppvisning av katter

  Om du har möjlighet att vara i butiken med katt under helgen, kryssa i vilken dag samt ange antal katter och ras/er i fälten nedan.

  Kattutställning

  Anmäl din katt / dina katter till drop in-utställningen här. Kryssa i det tidspass du vill komma på. Fullbokade tider plockas successivt bort som alternativ:

  Fyll i katternas fullständiga namn, ras, kön och ålder.

  Eventuellt meddelande

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.