Laddar Evenemang

Detaljer

Datum:
1 december 2019

Plats

Dogman & Zoogiganten

Sedan början av 1980-talet firar SVERAK-klubbar runt om i landet Kattens Dag med olika typer av arrangemang och aktiviteter. Traditionen har anammats av ett flertal organisationer och företag och traditionen växer sig starkare för varje år. Sedan några år tillbaka firas Kattens Dag både lördag och söndag första helgen i advent.

Sydkatten deltar varje år i firandet av Kattens dag genom att visa upp katter och informera om klubben i ett flertal zoobutiker runt om i Skåne. Alla medlemmar välkomna, oavsett om du varit med förut eller det är första gången. Vi blandar nya och ”gamla” medlemmar så att vi alla lär känna varandra.

Tid och plats

I år kommer representanter från Sydkatten närvara på tre platser under söndagen den 1a december:

Dogman – Väla, kl 10-17
Zoogiganten – Lomma, kl 11-17
Zoogiganten – Malmö, kl 11-16

Så här går det till

Du behöver inte ha en ”utställningskatt” och det spelar ingen roll om du har en huskatt eller en raskatt som du vill visa upp. Kattens Dag är dock ett bra tillfälle att öva inför en eventuell utställning, katten får prova att sitta i en utställningsbur och känna dofter och höra ljud som även förekommer på utställning.

Du bestämmer själv om du vill ta ut katten ur buren emellanåt för att visa upp för besökarna. Tänk på att inte ta med din katt om du vet att den kan bli aggressiv eller är väldigt rädd. Vi som visar upp våra katter passar även på att göra besökarna intresserade av Sydkatten som klubb.

Vi brukar ha lite tävlingar och andra jippon i samarbete med de butiker som vi besöker. Det finns många erbjudanden att ta del av, både för oss och besökarna. I varje butik finns minst en medlem med bland de som visar katt och som hjälper dig som är ny.

Vi försöker göra firandet så bra som möjligt och Sydkatten deltar alltid i den tävling om bästa Kattens Dag-firandet som Royal Canin sponsrar. Vi har vunnit både 2007 och 2008!

Hur och när ska man anmäla sig?

Vill du visa upp din katt på Kattens Dag eller vill veta mer? Kontakta oss via formuläret nedan. Berätta även gärna för oss vart du bor och vilken kattras du kan tänka dig att visa upp.

    Jag har möjlighet att hjälpa till under följande dagar
    Fredag 1/10Lördag 2/10Söndag 3/10

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.